Geneeskunde toen en nu

Hans Moolenburgh: ‘De kwaal wegdrukken is geen genezen!’.

Hans Moolenburgh (1925-2018) ruim 60 jaar arts dat bleef hij ook nog toen hij 90 werd. Zijn geest was en bleef even scherp al voorheen en hij heeft nog steeds zijn eigenzinnige visie op gezondheid. ‘Wij behandelen mensen alsof het een veestapel betreft.’ 

Voeding en geneeskunde..
Moolenburgh verbaast zich erover, hoe weinig belang, de gevestigde geneeskunde, nog steeds aan goede voeding hecht: ‘Het allerergste is junkfood met kunstmatige kleur- en smaakstoffen – waarvan zoveel kinderen ziek worden – en witte suiker. De Amerikaanse artsen Cleve en Campbell hebben een groot onderzoek gedaan naar witte suiker. Zij noemen het ‘pure white and deadly’. Wij kunnen witte suiker niet goed verwerken, het geeft een schok aan de pancreas en er ontstaan allerlei ziekten. Wij zijn een gekonfijte maatschappij: de hoeveelheid suiker die hier wordt gegeten, is verschrikkelijk.

Hij maakte zich ook grote zorgen over de opmars van, genetische manipulatie van voedsel. We hebben daarmee iets losgelaten waarvan het eind nog niet in zicht is. Hij heeft de eerste allergieën al gezien, bij een kind dat regelmatig soja van de supermarkt at en of dronk. Toen het kind overschakelde op soja van het reformhuis, verdwenen de klachten. Maar ze doen ook iets geks, zo vond hij. Soja wordt genetisch gemanipuleerd, om het weerbaar te maken tegen de steeds grotere hoeveelheden bestrijdingsmiddelen. Wat ze erin hebben gebouwd, is een gen van het agrobacterium tumofaciens – een parasiet die bij planten kanker veroorzaakt – en een gen uit het bloemkoolmozaiekvirus, dat lijkt op het menselijk hepatitis B-virus. Lees verder zijn uitleg klik hier.

 

2015 bron: Whant to Know.

Maak simpel je website Eigen site maken